HET PARK VERTELT

festival | poëzie | theater | muziek | educatie

Programma, zondag 25 augustus

 

 

Poëziefestival ‘Het Park Vertelt’

 

Poëziefestival ‘Het Park Vertelt’ ging op 26 mei vanwege de weersomstandigheden niet door.

Het festival vindt nu plaats op zondag 25 augustus. De negende aflevering van het festival dat ieder jaar rond De Luifel in park Hartenstein in Oosterbeek georgani­seerd wordt, biedt

tussen 13.30 en 18.30 uur een prachtig en afwisselend programma waar­bij poëzie, muziek en theater de rode draad vormen. Het thema is dit jaar ‘Luchtspiegelingen’. Naast landelijk bekende dichters als Ingmar Heytze, Kira Wuck en Marjoleine de Vos zijn er ook veel activiteiten speciaal voor kinderen zoals een theatervoor­stelling (‘Een broer om in te bijten’ van Jaap Robben), verhalenverteller Hans Platenkamp en enkele workshops.

Het festival wordt om 13.30 uur geopend met het afscheid van dorpsdichter Patty Scholten.

Zij werd 2 jaar geleden in deze functie benoemd en maakte sonnetten over een aantal belangrijke gebeurtenissen in de gemeente Renkum. In haar gedichten spelen dieren vaak een belangrijke rol. Later op de middag zal Erik Heinrich, wethouder kunst en cultuur, bekendmaken wie haar plaats de komende 2 jaar gaat overnemen.

 

Tussen 13.45 en 15.05 uur treden de jonge dichter Kira Wuck en het duo Harry Burg Gulickx en Jan Graumans op. Kira Wuck (1978) brak vorig jaar door met haar debuutbundel ‘Finse meisjes’ die overal lovend werd ontvangen. Met haar overrompelende optredens won ze het

NK Poetry Slam. Zanger/acteur Harry Burg Gulickx draagt Nederlandse dichters voor en zingt buitenlandse dichters in de oorspronkelijke taal, begeleid door gitarist Jan Graumans.

Het tweede blok (15.20 – 16.35 uur) is voor de in Oosterbeek geboren dichter Marjoleine de Vos. Zij draagt gedichten voor en geeft daarbij tekst en uitleg. Haar optreden wordt omlijst door De Ministers, meesters in het creëren van prachtige beeldende poëtisch luisterpop.

Het festival wordt afgesloten door Ingmar Heytze samen met zigeunerorkest Kabani. Tot voor kort was een optreden van Ingmar Heytze voorbehouden aan de stad Utrecht en omgeving. Maar hij overwon zijn reisangst (beschreven in zijn onlangs verschenen ‘Reis-oefeningen’), zodat we nu ook in Oosterbeek van zijn optreden kunnen genieten. Kabani zorgt daarna voor een swingende finale.

 

 

Plaats een reactie

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 12 augustus 2013 door in 2013, artiesten, dichters, festival, poezie, wedstrijd.

website Het Park Vertelt

www.hetparkvertelt.nl